ATR-72 се разби с 62 души на борда в Бразилия. Има видео от инцидента.

701 прочитания

Пътнически самолет ATR-72 на бразилската авиокомпания Voepass катастрофира при много странни обстоятелства в щата Сао Пауло с 62 души на борда. Самолетът с регистрация PS-VPB е паднал в населен район на селището Виньедо по време на изпълнение на полет 2Z-2283 между летището на град Каскавел и международното летище Гуарульос в Сао Пауло.

В различни профили в социалните мрежи се появиха видеоклипове, които по всяка вероятност показват буквално падащия от небето самолет, като някои от тях вече бяха верифицирани като автентични от официални бразилски медии.

 

На видеото ясно се вижда, че самолетът пада в спираловидна треактория, като по всяка вероятност е изпаднал в плосък свредел по неизвестни причини. Машината се разбива в населен район и в близост до жилищни постройки, като в първоначалните информации не става ясно дали има жертви и на земята.

 

Инцидентът се е случил малко след 13 часа следобяд местно време в облачно, но сравнително спокойно време. На борда са се намирали 58 пътници и 4-членен екипаж. Машината е 14-годишна, доставена през 2010 година на първия си клиент Belle Air Europe.

Злополучният самолет с регистрация PS-VPB, който катастрофира на 9 август край Сао Пауло

Информацията за катастрофата беше потвърдена от местните власти, пожарна и полиция, като по първоначална информация всички на борда са загинали, а все още не е ясно дали има жертви на земята, тъй като самолетът е паднал в част от жилищен комплекс.

Един от първите кадри от мястото на катастрофата, на който ясно се виждат останките и силуета на катастрофиралия самолет

Бразилските авиационни власти ще разследват случая, като в тази ситуацията в разследването трябва да участват и представители на френската агенция BEA, като страна-производител на машината.

Данните от проследяващите станции на Flightradar24 също показват рязкото пропадане на самолета малко след началото на снижението му към летището в Сао Пауло.

Свързани теми

Предишна публикация
Боинг вече е с нов шеф. Ще се мести в Сиатъл.
Следваща публикация
Нови проблеми за Боинг с два модела самолети накуп
701 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Меню