LOT получи първи Ембраер от ново поколение Е195-Е2

77 прочитания

По-малко от три месеца след сключване на договора за доставка, полският национален превозвач LOT получи първия си чисто нов Ембраер Е195-Е2 от следващото поколение на популярното бразилско семейство пътнически самолети.

Първият от очакваните 3 Е195-Е2 до края на годината. LOT има 43 Ембраер-а от първото поколение във флота, разпределени между моделите Е170, Е175 и Е190.

Сделката е значима не само заради изключително кратките срокове за доставка от страна на лизингодателя Azorra, но и поради факта, че точно преди 20 години полската авиокомпания беше световния стартов клиент на цялото моделно семейство E-Jets на Ембраер, с първата доставка на първия модел от семейството Е170 в далечната 2004 година и първият му полет от Варшава до Виена.

Е195-Е2 е значително по-тих и икономичен не само от предишното поколение Ембраери, но и от конкурентните самолети в пазарната ниша на 100-150 местните пътнически самолети. Според бразилците намаляването на разхода на гориво и емисиите е с над 12.5%.

Първите 3 самолета от новото поколение за LOT трябва да се присъединят към флота до края на октомври 2024-а.

LOT е един от най-големите европейски и световни оператори на сериите E-Jets, като първоначалното споразумение за новото поколение, е за 5 самолета от модела Е195-Е2 на финансов лизинг.

Свързани теми

Предишна публикация
Полетя първият А321neo за холандската KLM
Следваща публикация
Air Serbia получи втори Ембраер Е195 и ги включва в разписанието през август
77 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Boeing и Embraer ще строят KC-390 в САЩ

Boeing и бразилският производител Embraer, в който американската компания вече има сериозно дялово участие, са…
Меню