България Еър разширява договора за поддръжка на новите самолети А220 с Air France-KLM

106 прочитания

Българският национален въздушен превозвач сключи споразумение за разширяване на поддръжката на компоненти за новите си самолети от семейството A220 с водещата в индустрията компания Air France Industries-KLM Engineering & Maintenance. Стратегическото партньорство има за цел да повиши оперативната ефективност и да осигури оптимално обслужване на българския флот A220, се казва в официално съобщение на България Еър.

Като един от най-големите в Европа доставчици на цялостни авиационни решения, AFI KLM E&M се ангажира да предоставя висококачествени услуги, специално адаптирани за самолетите от моделното семейство A220, с четири от които България Еър вече лети. Чрез това партньорство българският превозвач ще се възползва от широка гама от решения за поддръжка на компоненти, предназначени да оптимизират експлоатационната годност на самолетите и да намалят разходите за поддръжка. Поддръжката включва предоставяне на части от оригинално оборудване, технически услуги на място, ремонт на компоненти и достъп до обширен инвентар от резервни части.

Националният авиопревозвач се радва да си партнира с AFI KLM E&M, за да разшири възможностите си за поддръжка на компонентите за новите ни самолети A220. С това разширено сътрудничество можем да подобрим още повече надеждността и комфорта на нашите полети, осигурявайки безпроблемно пътуване на нашите клиенти.“

е цитиран да казва оперативния директор на България Еър Георги Георгиев.

На свой ред Марсел Куейн, вицепрезидент „Продажби в Европа и ключови клиенти“ в Air France Industries KLM Engineering & Maintenance, е изразил своя ентусиазъм за партньорството:

„Горди сме, че бяхме избрани за партньор на България Еър за поддръжка на компоненти за A220. Богатият ни опит и глобално присъствие ни позволяват да осигурим най-високо ниво на поддръжка и да гарантираме, че въздушния флот на България Еър от моделите A220 остава в челните позиции на високи оперативни стандарти.“

България Еър вече оперира с четири самолета от модела А220-300, като общия брой на флота трябва да достигне 7 машини до средата на 2025-а – пет от по-големия модел -300 и два от по-малкия -100.

AFI KLM E&M е сред водещите MRO /поддръжка, ремонт и обслужване на самолети/ компании в Европа и света, като разполага с над 12 800 служители в повече от 15 бази. Компанията предоставя широк набор от услуги по инженерната поддръжка на самолети и двигатели, линейно и базово обслужване, преработка на компоненти и доставка на резервни части в рамките на мащабна логистична мрежа на пет континента. Дружеството поддържа в летателна годност над 3000 самолета на повече от 200 авиокомпании.

Свързани теми

Предишна публикация
Редовни полети от Варна до Прага и Франкфурт с България Еър
Следваща публикация
Полски тренировъчен изтребител катастрофира в Гдиня
106 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Меню