10 години директни полети Варна – Истанбул

54 прочитания

Летище Варна отбеляза със специално събитие на 11 юни десетата годишнина от първия полет по линията Истанбул-Варна-Истанбул на Turkish Airlines!

Поводът донесе специални сувенири за пътниците, томбола с награди и церемониално разрязване на торта за годишнината, в присъствието на Емреджан Инанчер, Генерален директор на Turkish Airlines за България, Седат Орман – Вицепрезидент по продажбите за Източна Европа на авиокомпанията, директорът на летище Варна Димитър Костадинов и д-р Франк Кванте – Главен изпълнителен директор на управляващата компания „Фрапорт Туин Стар“.

Сутрешният полет на Търкиш беше изпълнен от специално проектираният самолет – Airbus А321 с регистрация TC-JSU, който може да оперира с биогориво.

Няколко щастливци от пътниците спечелиха и специални награди от Turkish Airlines и „Фрапорт Туин Стар“, които ще им позволят да пътуват с любим човек до дестинация по избор от мрежата на авиокомпанията с над 300 дестинации в повече от 120 държави, със специално брандиран куфар от Летище Варна.
През 10-те години от първия полет на Turkish Airlines на Летище Варна, статистиката е:

  • Над 6 800 полета между Истанбул и Варна;
  • Над 652 000 превозени пътници.

Турският превозвач изпълнява целогодишно полетите си по маршрута, като за летния сезон (от април до октомври) честотата на полетите е 11 седмично.

Свързани теми

Предишна публикация
Възобновени са директните полети Баку-София
Следваща публикация
Lufthansa City: Коя е новата авиокомпания и къде ще лети?
54 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Меню