След като се отказа от „полетите до никъде“ Singapore Airlines възнамерява да изстреля храненето на борда на самолет до съвсем ново ниво, като превърне един от своите гиганти А380 в „поп-ъп ресторант“. Гостите ще могат да се качват на самолета на земята и да избират от специалните гурме-менюта на авиокомпанията.
Преди сервирането на ястията Singapore Airlines ще предоставя на гостите пълен тур на суперджъмбото и специална програма с посещение на тренировъчните комплекси на авиокомпанията. По този начин превозвачът иска да привлече своите клиенти, които искат да летят, но не могат да го направят заради пандемията.
Първоначално една от водещите авиокомпании в света възнамеряваше да предлага редовни развлекателни полети, които станаха известни като „полети до никъде“, при които самолетът излита и каца на едно и също летище, след между 45 и 90 минутен полет за развлечения. Тя обаче беше принудена да се откаже от идеята, заради обществената реакция на недоволство, поради екологичния ефект от подобни безцелни полети.
Така Singapore Airlines бързо адаптира идеята в друга посока – специален авио-ресторант. Тя ще се реализира само за 2 дни, на 25 и 26 октомври, като билетите ще се продават онлайн от 12 октомври. Ресторантът – пардон – самолетът, ще е разположен на летище Чанги, разбира се.
Превозвачът призовава гостите на специалното събитие да са облечени и в традиционни сингапурски или национални одежди, а тези, които го направят ще получат и специални подаръци.
Менюто ще е съставено от традиционни и интернационални ястия, които се сервират на борда в бизнес и първокласните салони на авиокомпанията, а всички напитки ще са включени в билета.
Развлекателната система на борда също ще работи, за да припомни на гостите цялостното изживяване от дългите пътувания със самолет.